האם בטוח לשתות חלב לא מפוסטר?

לא. קיימת סכנה בצריכת חלב ומוצריו אשר לא עברו פסטור. חלב כזה עלול להכיל בתוכו חיידקים העלולים לגרום למחלות קשות ואף לתמותה (כמו ליסטריה, ברוצלה, סלמונלה). אין בסיס מדעי לטענות שצריכת חלב לא מפוסטר בריאה יותר מאשר חלב מפוסטר, מדובר במיתוס.

 

החוק בישראל ומשרד הבריאות קובעים כי כל החלב המועבד במחלבה חייב לעבור פסטור, לכן כל המחלבות המורשות חייבות לפסטר את החלב טרם עיבודו למוצר הסופי. לכן אין לשתות חלב ישירות מהרפת או מהדיר אלא לאחר הרתחה או פסטוראין  לרכוש חלב ומוצריו  בשווקים או במחלבות שאינן מוכרות ואינן מורשות. 

 

חשוב לזכור חלב בריא ואיכותי חייב להיות גם חלב בטוח לשימוש, דהיינו, מפוסטר.