האם צריכת חלב ומוצריו מפחיתה את הסיכון לפתח סרטן מעי גס?

כנראה שכן. מומחים מה-World Cancer Research Fund ומה- American Institute for Cancer Research) WCRF/AICR) פרסמו סקירה נרחבת בתחום המזון, התזונה והפעילות הגופנית, בהקשר של מניעת סרטן. המלצותיהם, המתעדכנות ומתפרסמות בדוחות מקיפים, אינן תלויות בגוף מסחרי כלשהו.

 

רוב הממצאים תומכים בהשפעה המגינה שיש לרכיבי חלב ומוצריו, כגון סידן וויטמין D, מפני סרטן המעי הגס והחלחולת. 

 

דוח ה- WCRF/AICR מסיק כי חלב מגן מפני סרטן המעי הגס. מסקנתו מבוססת על ממצאים עקביים ממחקרים אפידמיולוגיים וממחקרים שהוכיחו מנגנונים אפשריים.