האם צריכת חלב ומוצריו מעלה את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית?

מומחים מה-World Cancer Research Fund ומה- American Institute for Cancer Research פרסמו סקירה נרחבת בתחום המזון, התזונה והפעילות הגופנית, בהקשר של מניעת סרטן. חשוב לציין שהמלצותיהם, המתעדכנות ומתפרסמות בדוחות מקיפים, אינן תלויות בגוף מסחרי כלשהו. 

 

זהו הדוח המקיף ביותר על סרטן שהתפרסם עד כה ורוב הממצאים תומכים בהשפעה המגינה שיש לרכיבי חלב ומוצריו, כגון סידן וויטמין D, מפני סרטן המעי הגס והחלחולת. בהתבסס על תוצאות המחקרים, דוח ה WCRF/AICR הסיק כי תזונה המכילה יותר מ-1,500 מ"ג סידן (ללא קשר למקורו) ביום עלולה לגרום לסרטן הערמונית, וכי נמצא קשר מוגבל ביותר בין צריכת מוצרי חלב לבין סרטן הערמונית.