האם מוצרי חלב גורמים לעלייה בלחץ דם? 

לא. להיפך. צריכת מוצרי חלב נמצאה יעילה בהפחתת יתר לחץ דם ובהורדת סיכון לפתח לחץ דם במסגרת דיאטה מתאימה . החשיבות של מוצרי החלב והרכיבים התזונתיים המצויים בהם, במניעה ובטיפול ביתר לחץ דם, קיבלה תשומת לב רחבה מאז מחקר DASH, (Dietary Approaches to Stop Hypertension).
 
המחקר מצא שהוספת 3 מנות של מוצרי חלב ביום לדיאטה עשירה בפירות וירקות גרמה לירידה גדולה יותר בלחץ דם בהשוואה לדיאטה עשירה בפירות ובירקות בלבד, בקרב אנשים עם לחץ דם תקין וגם בקרב אנשים עם יתר לחץ דם. כן נמצא כי השפעת הדיאטה הזאת דומה להשפעתן של חלק מהתרופות לטיפול ביתר לחץ דם.