האם מוצרי חלב גורמים למחלות לב?

לא, להפך. צריכת מוצרי חלב עשויה להגן מפני מחלות לב, בעיקר בזכות ההשפעה על גורמי הסיכון למחלות אלו, ביניהם יתר לחץ דם, השמנה, ודיסליפידמיה. בנוסף, נמצא קשר בין צריכת מוצרי חלב לסיכון מופחת לחלות בסוכרת מסוג 2 ולפיתוח התסמונת המטבולית המהווה גורם סיכון הן למחלות לב והן לסוכרת מסוג 2. 


צריכת מוצרי חלב (בעיקר דלי שומן) אינה גורמת לעלייה ברמות כולסטרול-LDL למרות תכולת השומן הרווי, זאת, ככל הנראה, בשל מבנה שומן החלב והרכב חומצות השומן הייחודי שבו (חומצה סטארית וחומצות שומן קצרות) וייתכן גם בשל נוכחות חלבונים, סידן ורכיבי תזונה נוספים המצויים בחלב.

ההמלצות התזונתיות למניעת מחלות קרדיווסקולריות, של עמותת עתיד (עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל) והאיגוד הקרדיולוגי בישראל, כוללות המלצה לשילוב מוצרי חלב (רצוי דלי שומן וללא סוכר מוסף) כחלק מתזונה מאוזנת.