אומרים שמוצרי חלב משופעים בכולסטרול והם גורמים לעלייה בשומני הדם ובלחץ הדם. האם זה נכון?

לא. מוצרי חלב (בעיקר דלי שומן) אינם גורמים לעלייה ברמות כולסטרול-LDL, זאת בשל מבנה שומן החלב והרכב חומצות השומן הייחודי שבהם (חומצה סטארית וחומצות שומן קצרות), וגם בשל נוכחות חלבונים, סידן ורכיבי תזונה נוספים המצויים בחלב.


עמותת עתיד והאיגוד הקרדיולוגי בישראל למניעת מחלות קרדיווסקולריות הוציאו באפריל 2011 (ר' להלן תימוכין מס' 1) המלצה לשילוב מוצרי חלב (רצוי דלי שומן וללא סוכר מוסף) כחלק מתזונה מאוזנת.