האם צריכת מוצרי חלב מעלה את הסיכון לסוכרת מסוג 2?

לא. ההפך הוא הנכון.

במחקרים נמצא קשר בין צריכת מוצרי חלב לסיכון מופחת דווקא לחלות בסוכרת מסוג 2, ולסיכון מופחת לפתח תסמונת מטבולית. במחקרים אפידמיולוגיים רחבי היקף נמצא כי צריכת חלב ומוצריו, או רכיבי תזונה מחלב, קשורה בסיכון מופחת לחלות בסוכרת מסוג 2 בקרב גברים ונשים. בניתוח המחקרים נמצא כי אנשים שצרכו לפחות 3 מנות חלב ביום נמצאו בסיכון נמוך לחלות בסוכרת מסוג 2, בהשוואה לאנשים שצרכו פחות ממנה וחצי ביום.