האם מזון מן הצומח מכיל את הויטמין B12?

כן. אבל גוף האדם יודע לנצל רק B12 שמקורו מהחי: חלב ומוצריו, בשר, עוף, דגים וביצים. צריכת  כוס חלב (240 מ"ל) מספקת 59%-44% מהקצובה היומית הנדרשת לוויטמין B12 לגילאי 18-9 שנים ויותר מ-80% לילדים מהקצובה היומית מתחת לגיל 9.

 

ויטמין B12 הוא רכיב תזונה חשוב לתפקוד מערכת העצבים וליצירת תאי דם אדומים. לכן, חשוב לכלול בתפריט שפע של מאכלים מזינים, כולל חלב, גבינה ויוגורט, המספקים רכיבי תזונה חיוניים דוגמת ויטמין זה.

 

עמדת אגודת התזונה האמריקנית היא שדיאטות צמחוניות/טבעוניות, הבנויות כהלכה, מספקות לאדם את כל צרכיו התזונתיים. עם זאת, האגודה מזהירה כי אצל חלק מהן קיים סיכון לצריכה נמוכה של ויטמינים ומינרלים, ביניהם ויטמין B12 (קובלאמין). 

 

ויטמין B12 הוא רכיב תזונה חשוב לתפקוד מערכת העצבים וליצירת תאי דם אדומים. רבים מהמזונות שצורכים צמחונים/טבעונים הם דלי קלוריות ומשביעים בעת ובעונה אחת.

 

כתוצאה מכך, תינוקות וילדים עלולים לצרוך מזון בכמות נמוכה מזו המאפשרת אספקת האנרגיה הנדרשת לצמיחה. לכן, חשוב לכלול בתפריט שפע של מאכלים מזינים, כולל חלב, גבינה ויוגורט, המספקים קלוריות כמו גם רכיבי תזונה חיוניים.