האם צריכת מוצרי חלב חשובה לבריאות העצם?

כן. מחקרים רבים מוכיחים את הקשר בין צריכת סידן ומוצרי חלב ובין בריאות העצם. מעבר לאפשרות למניעת אוסטיאופורוזיס בגיל המבוגר, יש לצריכה מתאימה של סידן ממוצרי חלב השפעה מיטיבה גם בגיל הצעיר על השגת שיא מסת עצם ומניעת שברי מאמץ.
חלב ומוצריו מספקים, נוסף על סידן, רכיבים תזונתיים החיוניים לבנייה ולהתפתחות העצמות ולהקטנת איבוד העצם התלוי בגיל, ביניהם: אשלגן, מגנזיום וחלבון. 
תוצאות המחקרים תורגמו להנחיות התזונתיות של ארגוני הבריאות ברחבי העולם הממליצות לצרוך תזונה עשירה בסידן ובמוצרי חלב, על מנת להפחית את הסיכון למסת עצם נמוכה במשך החיים.