מדוע חשוב לצרוך חלב? 

לצריכה של מוצרי חלב מגוון יתרונות בריאותיים במעגל החיים, ביניהם: השגת מסת עצם מרבית בגיל ההתבגרות, הפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס, שמירה על משקל גוף תקין, מניעה וטיפול ביתר לחץ דם, מניעת התסמונת המטבולית, מניעת סוכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם כמו גם מניעת סוגים מסוימים של סרטן. 


רשויות וארגוני בריאות ברחבי העולם ממליצים לילדים ולמבוגרים לצרוך מוצרי חלב כחלק מתזונה בריאה. 
מאחר שחלב ומוצריו הם ספקים מובילים של רכיבי תזונה חיוניים ומספקים באופן טבעי יותר מעשרה רכיבים תזונתיים חשובים ביניהם: חלבון איכותי, סידן, מגנזיום, אבץ, ויטמין A וויטמינים מקבוצה B (כמו ויטמין 12B).

 

על אף העלייה בשיעורי ההשמנה, רבים אינם מצליחים להשיג את רכיבי התזונה החיוניים להם וזאת משום שמזונם עתיר קלוריות אך עני מבחינה תזונתית. לכן, חשוב לשלב מוצרי חלב בתפריט היומי בכל גיל.
סקרים בארץ ובעולם מראים כי חלב ומוצריו הם ספק מספר אחד של סידן בתזונה, וספק מוביל של חלבון, ויטמין A, ריבופלאבין, ויטמין B12 ומגנזיום.