האם אדם בעל אי סבילות ללקטוז צריך להימנע מצריכת חלב ומוצריו?

לא. ההמלצות החדשות קוראות גם לאנשים עם אי סבילות לקטוז להמשיך לצרוך מוצרי חלב ולא להימנע מהם. כ-70% מאוכלוסיית העולם סובלים ממחסור בדרגה כלשהי באנזים המפרק את סוכר החלב, אבל אין זה אומר שאינם יכולים לעכל כלל את סוכר החלב. כלומר, למרות חסר חלקי באנזים, רובם כלל לא יפתחו אי סבילות ללקטוז. על פי נייר העמדה של איגוד רופאי המשפחה והחברה הישראלית לתזונה קלינית, רוב האנשים עם אי סבילות ללקטוז יכולים לצרוך עד 12 גרם לקטוז (שווה ערך לתכולת הלקטוז בכוס חלב) בפעם אחת, ללא כל תסמינים או עם תסמינים קלים בלבד. כמות גדולה יותר של לקטוז יכולה להיות נסבלת אם היא מחולקת למנות במשך היום (עד 24 גרם) או משולבת עם מזונות נוספים (18-15 גרם).