האם צריכת חלב ומוצריו מעלה את הסיכון לחלות בסרטן?

לא. ההמלצות התזונתיות למניעת סרטן אינן מגבילות צריכת מוצרי חלב, אלא להפך. מומחים מה-World Cancer Research Fund ומה- American Institute for Cancer Research פרסמו סקירה נרחבת בתחום המזון, התזונה והפעילות הגופנית, בהקשר של מניעת סרטן.


המלצותיהם, המתעדכנות ומתפרסמות בדוחות מקיפים, אינן תלויות בגוף מסחרי כלשהו. זהו הדוח המקיף ביותר על סרטן שהתפרסם עד כה ורוב הממצאים תומכים בהשפעה המגינה שיש לרכיבי חלב ומוצריו, כגון סידן וויטמין D, מפני סרטן המעי הגס והחלחולת.

 

דוח ה- WCRF/AICR בנושא צריכת החלב והשפעתה על בריאות האדם אינו קורא לשינוי ההמלצות התזונתיות הקיימות לגבי צריכה של 3 מנות של מוצרי חלב דלי שומן ביום. 

 

בנוסף, הוא ממליץ להגיע להמלצות התזונתיות מהתזונה בלבד ולא מתוספים. כלומר, ההמלצות התזונתיות המקצועיות למניעת סרטן אינן מגבילות צריכת מוצרי חלב, אלא להיפך.