החלב ומוצריו זוכים למקום של כבוד בקרב אנשי המקצוע בתחום הבריאות, ולראיה, העולם המדעי, כולל ארגוני הבריאות המובילים בעולם ובהנחיות הרשמיות שלהם ממליצים על צריכת חלב ומוצריו.
לפי משרד הבריאות הישראלי: "צריכת חלב ומוצריו מהווה חלק מהמלצות לתזונה נבונה של גופי הבריאות המובילים ברחבי העולם ובכלל זה משרד הבריאות הישראלי. חלב ומוצריו מהווים מקור לחלבון באיכות גבוהה, מקור חשוב לסידן וכן למינרלים נוספים בהם זרחן ואשלגן וכן לוויטמינים A וחלק מהוויטמינים מקבוצת .B בהתאם לפירמידת המזון הישראלית, מומלץ לצרוך 2-3 מנות מוצרי חלב ליום, רצוי דלי שומן (בפעוטות החל מגיל שנתיים) וללא תוספת סוכר".
לפי האיגוד הישראלי לרפואת ילדים: "חלב פרה ומוצריו מהווים מקור עיקרי לסידן בתזונת תינוקות, ילדים ומתבגרים. ספיגת הסידן מחלב פרה ומוצריו טובה. בגילאים 12-24 חודשים מומלץ לצרוך לפחות 2 מנות חלב ו/או מוצריו ביממה. בגיל זה חלב 'מלא' עדיף על פני חלב 'רזה' (נטול/דל שומן) אלא במקרים מיוחדים. מומלץ להימנע מצריכת יתר של חלב העלולה לבוא על חשבון רכיבים חשובים אחרים בתזונת הפעוט.בגילאים 2-8 מומלץ לצרוך לפחות 2-3 מנות חלב ו/או מוצריו (יש עדיפות לחלב נטול שומן (0%) או דל שומן (1-2%). בגילאים 18-9 מומלץ לצרוך לפחות 3 מנות חלב ו/או מוצריו".