סגור

חיפוש:

סגור

שאלו אותנו:

קטגוריה: הורמונים

החלף קטגוריה

הורמונים

הפרה היא חיה נקבית ובשל כך מפריש גופה הורמונים, אולם מרביתם מופרשים בצואה ובשתן ואינם מגיעים לחלב. לחלב מגיע רק חלק מזערי שמפורק ברובו באמצעות מערכת העיכול של האדם. נציגי ארגון הבריאות העולמי (WHO) וארגון המזון של האו"ם (FAO) קבעו כי הרמה המזערית של ההורמונים הטבעיים בחלב (אסטרוגן ופרוגסטרון) אינה משפיעה בשום צורה שהיא על בריאות הציבור.

*לצפייה בתשובות לחצו על השאלה:
הרחב מזער

האם חלב מכיל הורמונים?

הפרה היא חיה נקבית ובשל כך מפריש גופה הורמונים. מרביתם מופרשים בצואה ובשתן הפרה ואינם מגיעים לחלב. ההורמונים שכן מגיעים לחלב מפורקים ברובם על ידי מערכת העיכול של האדם . הכמות האפסית שכן נספגת אינה משפיעה על בריאותו. 

על פי אמות המידה המקובלות בגופי הבריאות הבינלאומיים, רמות ההורמונים הקיימות בחלב נחשבות בלתי מזיקות; כדי להגיע לרמות הנחשבות מזיקות יש לצרוך מאות ליטרים (לגבי אסטרוגן) ואלפי ליטרים (לגבי פרוגסטרון) של חלב בכל יום.

בדיונים בהשתתפות מומחים בעלי שם, המובילים בתחומם בעולם, קבעו נציגי ארגון הבריאות העולמי (WHO) וארגון המזון של האו"ם (FAO), כי הרמה המזערית של ההורמונים הטבעיים בחלב (אסטרוגן ופרוגסטרון) אינה משפיעה בכל צורה שהיא על בריאות הציבור. 

ומה קורה בישראל? 

מועצת החלב הישראלית ערכה מיוזמתה בדיקה בשנים 2013-2014 לנוכחות הורמונים בחלב הישראלי. מומחים מובילים בתחומם שבחנו את ממצאי הבדיקה קבעו בדעה אחת כי רמת ההורמונים בחלב הישראלי הינה חסרת כל משמעות קלינית. לדבריהם, כדי שתצטבר בגוף כמות הורמונים מסוכנת, יש לשתות בין מאות לאלפי כוסות חלב ביום.

חזרהחזרה
הדפסה הדפסה
שתפו תוכן זה:
ווצאפ
הרחב מזער

האם מזריקים הורמונים לפרות כדי להגביר ייצור חלב?

לא אצלנו. בישראל, מאז ומעולם, חל איסור על שימוש בהורמונים מגבירי ייצור חלב. הפרות הישראליות מובילות בייצור חלב בזכות טיפוח גנטי מתקדם, הזנה מקצועית, רמה גבוהה של רפואה וטרינרית ושיפור בתנאי מחייתן ורווחתן של הפרות. לא בזכות הורמונים. בארה"ב התיר ה- FDA שימוש בהורמונים להגברת יצור חלב.

חזרהחזרה
הדפסה הדפסה
שתפו תוכן זה:
ווצאפ
הרחב מזער

האם ייתכן מצב שבו נתנו לפרות הורמונים בניגוד לפיקוח? 

לא. רק הרופא הווטרינר המטפל יכול לתת הורמונים. 

חזרהחזרה
הדפסה הדפסה
שתפו תוכן זה:
ווצאפ
הרחב מזער

מדוע הפרה הישראלית היא אלופה בייצור חלב? 

הפרה הישראלית היא אלופת ייצור החלב בשל שיטת הגידול הישראלית. תנאי הגידול של הפרה הם מהטובים בעולם. היא מקבלת מזון מובחר, שטח מחייה עם חצרות מרווחות במיוחד והפיקוח הווטרינרי עליה הדוק ומשובח. ככל שתנאי המחיה של הפרה טובים יותר, תפוקת החלב שלה גבוהה יותר.

חזרהחזרה
הדפסה הדפסה
שתפו תוכן זה:
ווצאפ
הרחב מזער

האם הימצאות הורמונים טבעיים בחלב היא תוצאה של חליבת פרה בזמן ההיריון?

לא. רמת ההורמונים הנקביים קיימת מאז הלידה, בקרב כל הנקבות בטבע, ומתגברת לאחר הופעת המחזור המיני והתבגרות המינית, ללא קשר להיריון. בזמן ההיריון עולה רמתם של מקצת ההורמונים, אך מרביתם אינם מגיעים כלל לחלב, אלא ממלאים את ייעודם בגוף ומופרשים בשתן. הכמות המזערית המגיעה בכל זאת לחלב מתפרקת ברובה בגוף האדם, באמצעות מערכת העיכול והכבד, ללא כל השפעה ביולוגית מזיקה על גוף האדם.
חזרהחזרה
הדפסה הדפסה
שתפו תוכן זה:
ווצאפ
הרחב מזער

האם חליבת הפרה בזמן ההיריון מעלה את רמת ההורמונים בחלב?

כמות ההורמונים בחלב אינה גבוהה. חשוב לזכור שברפת לא כל הפרות מצויות בהיריון בכל רגע נתון - חלקן נמצאות אחרי המלטה, חלקן בין הריונות חלקן כלל אינן מתעברות. כל החלב מהרפת מעורבב, כך שלעולם אין הוא מופק מפרות בהיריון בלבד.
בנוסף בשני חודשי ההיריון האחרונים של הפרה אין היא נחלבת. תקופה זו נקראת "תקופת היובש".

 

חזרהחזרה
הדפסה הדפסה
שתפו תוכן זה:
ווצאפ
הרחב מזער

האם מספר ההמלטות של הפרה הישראלית מגביר את כמות ההורמונים שמופרש לחלב?

לא. כמות ההמלטות של הפרה אינה משפיעה על כמות ההורמונים, וכמות ההורמונים אינה משתנה בהתאם למספר ההמלטות של הפרה.

 

חזרהחזרה
הדפסה הדפסה
שתפו תוכן זה:
ווצאפ
הרחב מזער

האם כמות ההורמונים בחלב מסוכנת לבריאות?

לא, גוף הפרה מייצר באופן טבעי הורמונים מסוג אסטרוגן ופרוגסטרון. לכמות המזערית המגיעה בסופו של דבר לחלב אין השפעה על בריאות האדם. רוב ההורמונים נהרסים במערכת העיכול והכמות שנותרת הינה נמוכה מאוד ואינה משפיעה על הבריאות. 

חזרהחזרה
הדפסה הדפסה
שתפו תוכן זה:
ווצאפ