הפרה היא חיה נקבית ובשל כך מפריש גופה הורמונים. מרביתם מופרשים בצואה ובשתן הפרה ואינם מגיעים לחלב. ההורמונים שכן מגיעים לחלב מפורקים ברובם על ידי מערכת העיכול של האדם . הכמות האפסית שכן נספגת אינה משפיעה על בריאותו.
על פי אמות המידה המקובלות בגופי הבריאות הבינלאומיים, רמות ההורמונים הקיימות בחלב נחשבות בלתי מזיקות; כדי להגיע לרמות הנחשבות מזיקות יש לצרוך מאות ליטרים (לגבי אסטרוגן) ואלפי ליטרים (לגבי פרוגסטרון) של חלב בכל יום.
בדיונים בהשתתפות מומחים בעלי שם, המובילים בתחומם בעולם, קבעו נציגי ארגון הבריאות העולמי (WHO) וארגון המזון של האו"ם (FAO), כי הרמה המזערית של ההורמונים הטבעיים בחלב (אסטרוגן ופרוגסטרון) אינה משפיעה בכל צורה שהיא על בריאות הציבור.
ומה קורה בישראל?
מועצת החלב הישראלית ערכה מיוזמתה בדיקה בשנים 2013-2014 לנוכחות הורמונים בחלב הישראלי. מומחים מובילים בתחומם שבחנו את ממצאי הבדיקה קבעו בדעה אחת כי רמת ההורמונים בחלב הישראלי הינה חסרת כל משמעות קלינית. לדבריהם, כדי שתצטבר בגוף כמות הורמונים מסוכנת, יש לשתות בין מאות לאלפי כוסות חלב ביום.